Barfodspark
Opdag - Oplev - Slap Af
Der er mange grunde til at besøge os i Klovtoft Barfodspark. En af dem er naturligvis at gå barfodet rundt i Parken.
Reiner Wieben
Historien 1989 til nu
I det sydlige Danmark, mellem Vesterhavet og Østersøen, ligger den gamle landsbyskole i Klovtoft, omgivet af et 3 ha stort blandet skovområde.
Kurklinik
Klinik for komplimentær medicin
Mit mål som fysioterapeut og Kurmediciner er at finde årsagen til dine smerter/problemer og målrettet og effektivt at behandle disse.

 

Meditation i Klovtoft Barfodspark.

At meditere i naturen er endnu en mulighed for at forstærke virkningen af omgivelserne på din krop og sjæl.
Meditation og opmærksomhed egner sig fortrinligt til at lade sjælen komme til ro, idet vi ofre det nuværende øjeblik vores fulde opmærksomhed. Det betyder ikke nødvendigvis at man skal tømme hovedet, men bare være opmærksom og bring opmærksomheden tilbage hvis den begynder at drive af sted.
1.Udsøg dig en bekvem plads i parken.

2. Luk enten øjnene eller ret blikket blidt mod et punkt på jorden ca. en meter foran dig.

3. Ret nu din fulde opmærksomhed på dit åndedrag. Træk vejret helt naturligt ud og ind gennem næsen. Forsøg ikke at gennemtvinge noget, bare observer – ind og ud.

4. Bring nu din opmærksomhed til dine fodsåler. Forestil dig de er helt afslappet. Lad tankerne vandre videre op ad til anklerne og læggene. Tag dig tid til at besøge hver enkelt kropsdel; Ånd afslapning ind i hver muskel og derhen hvor du mærker spændinger.

5. Når du er ankommet til hovedet så ret igen din opmærksomhed helt og aldeles på dit åndedrag. Ind og ud ganske blidt. Forestil dig hvordan du ved hver indånding optager naturen i dig og du ved hver udånding slipper enhver an spænding der måtte være tilstede løs.

6. Mediter over dit åndedrag så længe du har lyst. Når du er så vidt, så tæl til fem for at vende tilbage til nuet. Har du haft øjnene lukket er det nu tid til stille og roligt igen at åbne dem.

Klovtoft gamle skolegl skole sh

Historie:

I det sydlige Danmark, mellem Vesterhavet og Østersøen, ligger den gamle landsbyskole i Klovtoft, omgivet af et 3 ha stort blandet skovområde.

1989 begyndte jeg ud fra skolens rumopdeling at udvikle en ambulant kurklinik. Det var vigtigt for mig ikke at ændre på de historiske bygninger under processen. I starten arbejdede jeg på tværs af grænsen, i familievirksomheden ”Eiderkurbad” i Tyskland og i klinikken i Klovtoft.

 

Det var vigtigt for mig at udvikle komplimentærmedicinen i Klovtoft, ud fra den historiske kur og badetradition i Danmark, da begreber som kur og sundhedsturisme allerede eksisterede i Danmark.

Ud fra disse steder i Danmark kan man se, at mange alternative metoder, allerede tidligt blev brugt i den konventionelle medicin i Danmark.
I dag betragtes komplimentærmedicinen, som et fælles begreb der anvendes som et supplement til den naturvidenskabelige medicin. Fokus er, at kurere både krop og sjæl, ved at anvende de forskellige metoder. Komplimentærmedicin bliver ofte kaldt for alternativ medicin.

ProspektDen alternative medicin beskriver et noget "anderledes" alternativ, til den naturvidenskabelige medicin, og indeholder to eller flere muligheder. Det skal nævnes, at der ikke er en streng adskillelse/forskel mellem den europæiske og den fjernøstlige naturmedicin og de helbredende procedurer (henv. Princic 2011, s 18-21)
2007 fulgte så den første barfodspark i Danmark på et 2,5 ha store naturområde rundt om den gamle skole.

Parken opstod efter Reiner´s ide om " Børnehaven i bevægelse, Skovterapi og Kneipp-børnehaver"

Her kan du med alle dine sanser: opdage, opleve og ”oplade” krop, sjæl og ånd, til fods.

Siden det 19 århundrede findes der forskning, der viser virkningen for menneskers almene velbefinde når de opholder sig i naturen.
Undersøgelser har vist at 20 min. ophold i skov eller i det grønne beviseligt er blodtrykssænkende. Efter 20 min. falder følelsen af stress også betydeligt. Dette er bevist ved målinger af blodtryk, puls, muskelspændinger og hudens føleevne. Virkninger som også er kendte er: ”lykke-følelse” og en følelse af ro og afslappethed.
Man kan stille sig det spørgsmål, om vi i vores fremmedgørelse af naturen, sågar finder årsagen til, mange af de af os, såkaldte civilisationssygdomme.
Hvis vi opholder os mere i skov og natur ville vi måske være en del sundere, lykkeligere og friere
Ud fra alle undersøgelser der er lavet indtil nu, kan man konkludere, at uanset hvilken sygdom man har også fysiske, så hjælper under alle omstædigheder et ophold i naturen på symptomerne.

Billede 7Den ambulante Kurklinik har siden den blev grundlagt i 1999 været optaget af mulighederne og begrænsningerne i sammenhængen mellem virkningen af skoven i forholdet til menneskets sundhed. Kneipp´s filosofi "Mennesket og naturen" og også skovpædagogiske institutioner i Danmark, har her også, spillet en stor rolle.
Udvidelsen "natur og mennesker" startede d. 3 dec. 1999, hvor en af århundredes store orkaner havde ødelagt en del af skoven. En genopbygning fulgte med beplantning af over 800 træer såsom birketræer, ædelgraner, egetræer, bøgetræer ahorn, asketræer og rønnetræer.
Ud over beplantningen blev også en biotop og stier anlagt. Til højre og venstre for stierne skulle naturen være natur.
Først i 2007 opstod så den første barfodspark i Danmark. 15 oplevelses stationer blev anlagt: et Kneipp-vandbassin, en kneipp-”skyllestation” og og et kneipp-armbad (disse er at finde under hydroterapi)
Billede 8Krydderhaven og Grillhytten blev anlagt i 2007
Fra 2007 og til 2017 udviklede barfodsparken sig, vejene blev bredere, nye stationer opstod og skoven blev delvis mere til en park.
2017 åbnede sig døren til "Doktor Wald"
(Se digtet om Doktor Wald)

Natur og sundhed må øves hver dag
Til dette kan Barfodsparkens elementer bruges:
Kneipp-hydroterapi, naturmudderbadene, Vikinger stenfodsbad, Klosterapoteket (Hildegard von Bingen) balancestier, birkeskoven med blindstien, stillerum og picnic plads midt i naturen.

 Billede 9

 Kontakt

Telefon: +45  74 66 96 96
Email: info@kurklinik-barfodspark.dk

Booking af Barfodspark