Barfodspark
Opdag - Oplev - Slap Af
Der er mange grunde til at besøge os i Klovtoft Barfodspark. En af dem er naturligvis at gå barfodet rundt i Parken.
Kurklinik
Historien 1989 til nu
I det sydlige Danmark, mellem Vesterhavet og Østersøen, ligger den gamle landsbyskole i Klovtoft, omgivet af et 3 ha stort blandet skovområde.
Reiner Wieben
Behandler for komplimentær medicin
Mit mål som fysioterapeut og Kurmediciner er at finde årsagen til dine smerter/problemer og målrettet og effektivt at behandle disse.

 

 Nye regler for besøg i Barfodsparken.

HUSK - at informere dig vedr. de begrænsede bookingstider.

Book din tid senest dagen før dit besøg - med bekræftelse på din booking kan du besøge os.
Antal af besøgende er stadig begrænset i alle tidsrum.

Du skal altid booke dit besøg på vores hjemmeside www.kurklinik-barfodspark.dk
For at beskytte dig og andre har vi brug for dit navn og telefonnummer.

Du kan planlægge 2 timer til dit besøg. Følgende besøgstider kan bookes Tirsdag - Søndag:

MANDAG LUKKET

Book kl.10.00 til 12.00
Du skal ankomme kl 10

Book kl.12.00 til 14.00
Du skal ankomme kl 12

Book kl.14.00 til 16.00
Du skal ankomme kl 14

Book kl.16.00 til 18.00
Du skal ankomme kl 16

Parken er begrænset til 10 gæster, og vores pjece viser at området er ensrettet.
Grupperindtil 10 personer kan leje vores park for 500,- kr pr. time fra kl. 18.00

Vi værdsætter vores sundhed – Pas godt på hinanden.

Med venlig Hilsen

 Reiner Wieben
Klovtoftvej 32
Booking af Barfodsparken

 

Opmærksomhed på din tur gennem Klovtoft Barfodspark
både vinter, forår, sommer og efterår.

”Waldbaden” - ”at skovbade”, består grundlæggende af en langsom gåtur gennem parken, som varer mindst to timer. Lad telefonen være slukket, så du helt kan have din opmærksomhed i nuet i omgivelserne. Det Japanske udtryk ”shikan schouyou” betyder nogenlunde oversat: intet andet end slendre, hvilket vi sjældent gør, men som kan være af særligt velgørende karakter.

Mærk hvordan dine fødder berører Jorden. Musklernes bevægelser. Den konstante balance og kroppens nye form for balance. Mærk efter i kroppen, om der er noget der føles stift eller smertende, og forsøg så bevidst at slappe af i disse områder.

Vær bevidst omkring dit humør og din sindstilstand. Hvordan reagerer min krop, rolig eller urolig, koncentreret eller ukoncentreret og hvor er mine tanker?

Vær opmærksom på denne tilstedeværelse her og nu, hvad ser mine øjne, hvad lugter min næse, hvad hører mine ører og hvad føler min hud.

Gå så stille som muligt og nyd de vidunderlige omgivelser.

Lad nu din opmærksomhed vandre fra fod til hoved. Begynd ved fodleddet, derefter op til knæet, hoften, bækken, ryggen, bryst, skuldre, armene, nakken og slut til sidste ved hovedet.

Dette er en måde at ”skovbade” i Barfodsparken.

Klovtoft gamle skolegl skole sh

Historie:

I det sydlige Danmark, mellem Vesterhavet og Østersøen, ligger den gamle landsbyskole i Klovtoft, omgivet af et 3 ha stort blandet skovområde.

1989 begyndte jeg ud fra skolens rumopdeling at udvikle en ambulant kurklinik. Det var vigtigt for mig ikke at ændre på de historiske bygninger under processen. I starten arbejdede jeg på tværs af grænsen, i familievirksomheden ”Eiderkurbad” i Tyskland og i klinikken i Klovtoft.

 

Det var vigtigt for mig at udvikle komplimentærmedicinen i Klovtoft, ud fra den historiske kur og badetradition i Danmark, da begreber som kur og sundhedsturisme allerede eksisterede i Danmark.

Ud fra disse steder i Danmark kan man se, at mange alternative metoder, allerede tidligt blev brugt i den konventionelle medicin i Danmark.
I dag betragtes komplimentærmedicinen, som et fælles begreb der anvendes som et supplement til den naturvidenskabelige medicin. Fokus er, at kurere både krop og sjæl, ved at anvende de forskellige metoder. Komplimentærmedicin bliver ofte kaldt for alternativ medicin.

ProspektDen alternative medicin beskriver et noget "anderledes" alternativ, til den naturvidenskabelige medicin, og indeholder to eller flere muligheder. Det skal nævnes, at der ikke er en streng adskillelse/forskel mellem den europæiske og den fjernøstlige naturmedicin og de helbredende procedurer (henv. Princic 2011, s 18-21)
2007 fulgte så den første barfodspark i Danmark på et 2,5 ha store naturområde rundt om den gamle skole.

Parken opstod efter Reiner´s ide om " Børnehaven i bevægelse, Skovterapi og Kneipp-børnehaver"

Her kan du med alle dine sanser: opdage, opleve og ”oplade” krop, sjæl og ånd, til fods.

Siden det 19 århundrede findes der forskning, der viser virkningen for menneskers almene velbefinde når de opholder sig i naturen.
Undersøgelser har vist at 20 min. ophold i skov eller i det grønne beviseligt er blodtrykssænkende. Efter 20 min. falder følelsen af stress også betydeligt. Dette er bevist ved målinger af blodtryk, puls, muskelspændinger og hudens føleevne. Virkninger som også er kendte er: ”lykke-følelse” og en følelse af ro og afslappethed.
Man kan stille sig det spørgsmål, om vi i vores fremmedgørelse af naturen, sågar finder årsagen til, mange af de af os, såkaldte civilisationssygdomme.
Hvis vi opholder os mere i skov og natur ville vi måske være en del sundere, lykkeligere og friere
Ud fra alle undersøgelser der er lavet indtil nu, kan man konkludere, at uanset hvilken sygdom man har også fysiske, så hjælper under alle omstædigheder et ophold i naturen på symptomerne.

Billede 7Den ambulante Kurklinik har siden den blev grundlagt i 1999 været optaget af mulighederne og begrænsningerne i sammenhængen mellem virkningen af skoven i forholdet til menneskets sundhed. Kneipp´s filosofi "Mennesket og naturen" og også skovpædagogiske institutioner i Danmark, har her også, spillet en stor rolle.
Udvidelsen "natur og mennesker" startede d. 3 dec. 1999, hvor en af århundredes store orkaner havde ødelagt en del af skoven. En genopbygning fulgte med beplantning af over 800 træer såsom birketræer, ædelgraner, egetræer, bøgetræer ahorn, asketræer og rønnetræer.
Ud over beplantningen blev også en biotop og stier anlagt. Til højre og venstre for stierne skulle naturen være natur.
Først i 2007 opstod så den første barfodspark i Danmark. 15 oplevelses stationer blev anlagt: et Kneipp-vandbassin, en kneipp-”skyllestation” og og et kneipp-armbad (disse er at finde under hydroterapi)
Billede 8Krydderhaven og Grillhytten blev anlagt i 2007
Fra 2007 og til 2017 udviklede barfodsparken sig, vejene blev bredere, nye stationer opstod og skoven blev delvis mere til en park.
2017 åbnede sig døren til "Doktor Wald"
(Se digtet om Doktor Wald)

Natur og sundhed må øves hver dag
Til dette kan Barfodsparkens elementer bruges:
Kneipp-hydroterapi, naturmudderbadene, Vikinger stenfodsbad, Klosterapoteket (Hildegard von Bingen) balancestier, birkeskoven med blindstien, stillerum og picnic plads midt i naturen.

 Billede 9

 Kontakt

Telefon: +45  74 66 96 96
Email: info@kurklinik-barfodspark.dk

Booking af Barfodsparken